Field service management: haal meer uit je capaciteit

Field service management

Voor de beste prestaties in jouw sector, is optimaal field service management cruciaal. Iedereen binnen je organisatie werkt hard. Werknemers zijn op tijd, zetten zich maximaal in en tonen zo veel mogelijk flexibiliteit. Als organisatie stel je alles in het werk om je professionals zo goed mogelijk te faciliteren en tegemoet te komen in hun behoeften. Hoe goed je dit ook voor elkaar hebt: er zijn altijd manieren om jouw workflow nog verder te optimaliseren. Wij zijn expert op dit gebied.

In een bedrijf waar snelheid, kwaliteit en efficiëntie van groot belang zijn, ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe manieren om te zorgen voor nog betere service. Of het nu gaat om het door ontwikkelen van bepaalde processen, het bijscholen van werknemers, het optimaliseren van informatiestromen, het uitproberen van nieuwe methoden of het terugdringen van werkzaamheden om de kern van het werk heen. Je bent er waarschijnlijk dagelijks mee bezig. Verder verbeteren op het gebied van prestaties, snelheid, service en efficiëntie heeft dan ook op een gegeven moment niet meer te maken met nog harder werken, nog beter je best doen, nieuwe mensen vinden of nieuwe werkprocessen uitdokteren. Soms bereik je als organisatie ogenschijnlijk je maximale capaciteit. Je wilt nog wel verbeteren, maar lijkt dit misschien niet meer te kunnen. Dat is waar Prisma IT het verschil maakt.

Wij zijn gespecialiseerd in het verder helpen groeien van organisaties op alle gebieden, met behulp van slimme IT-toepassingen. Ook op het gebied van field service management beschikken wij over know how, ervaring en software om ook jouw organisatie te helpen verbeteren op het gebied van efficiëntie, prestaties en dus uiteindelijk winst.


Field service management uitgelegd

Je hebt field service engineers in dienst die continu onderweg zijn om onder andere slimme meters te installeren. Het is geen geheim dat voor deze professionals de werkdruk hoog is. Elke dag weer moeten zijn in een beperkte tijd veel installaties verrichten. Dit is een uitdaging. Wanneer alles volgens plan verloopt, kan de gewenste capaciteit worden gehaald. De praktijk is helaas vaak net wat anders.

Elke dag kan het wel gebeuren dat er ergens sprake is van een tegenslag die zorgt voor vertraging. Vertraging kan het geplande schema en daarmee de gestelde doelen behoorlijk in de war schoppen. Kleine tegenslagen of verrassingen op locatie kunnen nooit helemaal worden uitgesloten. Dit hoort nu eenmaal bij het vak van een field service engineer. Zij moeten niet alleen verstand hebben van zaken, maar ook goede inschattingen kunnen maken en ter plekke de juiste beslissing kunnen nemen voor de best mogelijke oplossing.

Kijkend naar waar het vaak fout gaat en hoe vertraging of een gebrek aan capaciteit vaak ontstaat, kom je al snel uit bij planning. In deze branche valt of staat veel met een optimale planning. Het maken van zo’n planning is verre van eenvoudig. Daarom zijn wij gespecialiseerd in field service management. Wij helpen jou optimaal plannen zodat het maximale uit de beschikbare capaciteit kan worden gehaald.

Elke partij in jouw branche doet natuurlijk al aan field service management. In het overgrote deel van de gevallen, gaat dit 100% handmatig. Planners kijken naar beschikbaarheid en de hoeveelheid werk en gaan op zoek naar de ideale manier om de dag in te delen. Elke engineer die aan het werk is, moet efficiënt worden benut en de klanten die op de planning staan, moeten optimaal worden geholpen.


Een inefficiënte planning blijft vaak onopgemerkt

Als expert op het gebied van optimalisatie en field service management, weten wij inmiddels uit ervaring dat een inefficiënte planning vaak onopgemerkt blijft. Dat is niet verwonderlijk. Het maken

van planningen is complex. Hoe groter de organisatie en hoe drukker de agenda, des te moeilijker het is om te zorgen voor en planning waarbij alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Wij zien deze planningen ook echt als puzzels. Er zijn namelijk veel aspecten die moeten kloppen en wanneer je er middenin zit, kan het zo zijn dat je niet meer doorhebt dat niet alle stukjes op de juiste plek liggen.

Dit gebrek aan efficiëntie is meestal niet toe te schrijven aan en schuldige, of meerdere schuldigen. Planners en engineers doen allemaal hun uiterste best om alles zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Te midden van al dit micromanagement, is het bijzonder lastig om het overzicht te houden. Zorgen dat alle details kloppen en het totale plaatjes ook nog eens optimaal is, is zeer lastig. Zeker omdat er vaak gewerkt wordt op basis van routine. Planningen worden vaak al jarenlang op dezelfde manier uitgevoerd. Dat maakt het spotten van kleine inefficiënties tot een grote uitdaging. Laat staan dat er op adequate wijze gehandeld wordt.


Geautomatiseerd: field force automation

Wanneer field service management geautomatiseerd wordt, spreekt men ok wel van field force automation. Dat is een krachtige naam voor krachtige techniek. Onze software is erop gericht om zo veel mogelijk handelingen te automatiseren. In complexe vraagstukken is de mens vaak de zwakke schakel. Dat is helemaal niet erg, want jouw planners willen ondersteund worden. Ook zij zijn op zoek naar een manier om zo efficiënt en foutloos mogelijk te werken.

Met behulp van onze field service management oplossing is dat mogelijk. De kracht van goede automatisering betekent namelijk dat belangrijke processen aan elkaar kunnen worden gelinkt en op overzichtelijke wijze kunnen worden samengebracht. Wat dit concreet betekent voor wie engineers op diverse plekken tegelijk aan het werk heeft? Extra gemak, meer overzicht, minder fouten en een veel sneller en geoptimaliseerd werkproces.

Wij zorgen voor de optimalisatie van de processen die voor jou van belang zijn om medewerkers optimaal aan te sturen. Onze software is volledig ontwikkeld voor professionals in jouw branche: een branche waarin al van engineers vaak door het hele land tegelijkertijd op verschillende plekken aan het werk zijn. Onze IT-oplossing kan alle benodigde programma’s samenvoegen in een krachtige, complete en eenvoudig te gebruiken totaaloplossing. Zo kunnen CRM -pakketten worden geïntegreerd, werkorders worden geladen, en servicegegevens worden ingelezen. Dit alles wordt gebundeld en vertaald naar een optimale planning.


Een geoptimaliseerd werkproces voor backoffice en experts in het veld

Natuurlijk is onze field service management software niet alleen ontwikkeld voor de backoffice, zoals de medewerkers van de planning. Juist de koppeling van de backoffice aan de medewerkers in de buitendienst, is wat het automatiseren van planningen zo waardevol maakt. Wanneer wij spreken van het automatiseren van planningen, bedoelen wij niet alleen de planning zelf, maar alle facetten die komen kijken bij het optimaal uitvoeren van de werkzaamheden en de benodigdheden om goed te kunnen communiceren.

Backoffice en veldmedewerker kunnen eenvoudiger met elkaar communiceren. Systemen en documentatie zijn realtime inzichtelijk voor beide partijen. Dit zorgt voor veel minder vertraging en schept duidelijkheid. Gesprekken kunnen eenvoudiger worden gevoerd, gegevens kunnen sneller worden gecontroleerd en wijzigingen in de planning zijn direct duidelijk.


Papierwerk overbodig

Traditiegetrouw moeten buitendienst engineers een hoop papierwerk invullen. Met goede field service management oplossingen, is dit overbodig. Heel veel handelingen die tot voorkort met pen en papier moesten worden uitgevoerd, kunnen nu direct digitaal in het systeem worden verwerkt.

Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Niet allen is dit beter voor het milieu; de kans dat informatie verloren gaat, is nihil: formulieren en dergelijke worden direct verwerkt. Dit zorgt tevens voor een veel hogere doorloopsnelheid: verstuurde gegevens zijn direct voor de backoffice inzichtelijk en kunnen ook direct verwerkt worden. Situaties waarin gewacht moet worden op akkoord of afhandeling, behoren daarmee tot het verleden.


Kiezen voor ons is kiezen voor kwaliteit

Prisma IT is een vooraanstaande software developer die beschikt over jarenlange ervaring. Wij hebben gewerkt – en werken nog steeds – voor tal van nationale en internationale bedrijven en overheden die vertrouwen op onze technische innovaties om hun werk eenvoudiger, doeltreffender en succesvoller te maken.

Kiezen voor ons, betekent kiezen voor kwaliteit. Wij beschikken over alle mogelijke specialisten die kunnen zorgen voor een perfecte vertaalslag van jouw organisatie, wensen en eisen, naar complete en concrete toepassingen. De software die wij ontwikkelen op het gebied van field service management, is zeer breed toepasbaar en compatible met vrijwel alle mogelijke programma’s. Wij zorgen voor de juiste koppelingen met jouw bestaande software en toepassingen om je een nieuwe totaaloplossing te bieden die a al je wensen en eisen voldoet. Hierbij maken wij vanzelfsprekend gebruik van maatwerk om tot oplossingen te komen die je organisatie qua efficiëntie, snelheid, gemak en prestaties naar een nieuw niveau helpen.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om je te leren kennen en de uitdagingen en verbeterpunten in jouw organisatie te inventariseren. Ook voor jouw bedrijf, jouw engineers en backoffice kunnen wij onze IT-oplossingen op slimme, gepersonaliseerde wijze inzetten voor een maximaal rendement. Wij verzorgen graag een vrijblijvende offerte waarin wij niet alleen uitleggen wat wij kunnen doen en wat dit gat kosten: wij zullen ook inzichtelijk maken wat dit je precies gaat opleveren. Nu investeren in state of the art field service management software van Prisma IT, bekent jaar na jaar profiteren en geld besparen. Bel of mail ons nu en wij helpen je zo snel mogelijk verder.


Maak direct een afspraak

Voor een persoonlijk gesprek en een demo van ons platform

Afspraak maken